Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Rekrutuj Specjalistów z Pokolenia Flexi

Fundacja Reflexion, realizując cele statutowe, w szczególności wspieranie i aktywizację osób 50+, budowanie ich pozytywnego wizerunku w społeczeństwie, a także wzmacnianie kontaktów międzypokoleniowych, angażuje się we wsparcie oraz promocję działań realizowanych przez Flexi.pl. Fundacja wspiera zwłaszcza rozwój Bazy Specjalistów na portalu, ponieważ wiemy, że ludzie z Pokolenia Flexi (45+, 50+, 60+) posiadają ogromne doświadczenie i umiejętności, które zdobywali latami. Flexi.pl — portal pracy i aktywności 50+ — umożliwia im dzielenie się swoimi zasobami i talentami bez obaw o bycie zignorowanym.

Baza Specjalistów to miejsce, które łączy zawodowe ogłoszenia specjalistów z Pokolenia Flexi. Dodanie ogłoszenia w tej sekcji zwiększa ich szansę na znalezienie pracy lub dotarcie do nowych klientów. Flexi.pl nieustannie rozwija portal, aby sprostać potrzebom użytkowników 50+. Zachęcamy przedstawicieli Pokolenia Flexi do opisania swoich umiejętności i doświadczenie, aby przyciągnąć uwagę rekruterów.

Zauważamy potencjał tego pokolenia i mamy świadomość, że nie można tego zmarnować, dlatego też chcemy zwrócić uwagę na wartość Specjalistów z generacji Flexi i ich rolę w rozwoju rynku pracy w Polsce. Często zapomina się o korzyściach, jakie przynoszą wykwalifikowani i dojrzali specjaliści, jakie wartości mogą wnieść w szeregi organizacji, dlatego nasz zależy nam na promowaniu ich znaczenia i dostępności. Wspólnie z Flexi.pl budujemy przestrzeń, która będzie agregatorem Pokolenia Flexi z firmami, gdzie rekruterzy i HR Managerowie otrzymują dostęp do wykwalifikowanych pracowników w każdej chwili i na żądanie, a dojrzali pracodawcy zyskują miejsce, w którym mogą zaprezentować swoje umiejętności bez obawy o bycie zignorowanym, bez obawy o wykluczenie ze względu na wiek i kierowanie się stereotypami. Agregator ten chcemy udoskonalić wprowadzając element automatyzacji i sztucznej inteligencji.

Cele projektu:

• Zwiększenie świadomości społecznej o roli dojrzałych pracowników w firmach i organizacjach.
  • Zachęcenie firm i osób prywatnych do korzystania z usług Specjalistów z wieloletnim doświadczeniem zawodowym.
  • Wzmocnienie pozycji dojrzałych Specjalistów na rynku pracy poprzez budowanie ich marki i widoczności.

Cele szczegółowe:

• Uświadamianie społeczeństwa o korzyściach płynących z pracy wykwalifikowanych i dojrzałych Specjalistów.
  • Rozwijanie Bazy Specjalistów, umożliwiającej łatwiejsze nawiązywanie współpracy.
  • Organizowanie szkoleń i warsztatów dla Specjalistów oraz firm.

Efekty:

• Zwiększenie świadomości o wartości pracy dojrzałych Specjalistów.
  • Lepsza współpraca między firmami a Specjalistami.
  • Rozwój rynku pracy poprzez promowanie i podnoszenie kwalifikacji dojrzałych Specjalistów.

Zapraszamy firmy, organizacje i osoby prywatne do udziału w naszej inicjatywie. Razem możemy wzmocnić pozycję dojrzałych pracowników na rynku pracy, promować ich wartość! Zapraszamy przedstawicieli Pokolenia Flexi do pokazania swoich talentów poprzez dodanie ogłoszenia w Bazie Specjalistów Flexi.pl! Dołącz do nas!